top of page

Gedenkdag Allerzielen: stilstaan bij uw dierbare

Allerzielen: een dag voor herdenking en extra steun


Op 2 november is het Allerzielen. Een gedenkdag waarbij u, en vele anderen in de wereld, stilstaan bij verloren dierbaren. Het is een bijzondere dag waarop u niet alleen hoeft te zijn met uw gedachten en verdriet. De extra aandacht en steun van vrienden en familie kunnen u kracht geven.


Een denkdag voor iedereen. Alhoewel Allerzielen oorspronkelijk een rooms-katholieke traditie is, is het een dag voor iedereen geworden. U hoeft niet gelovig te zijn om deze dag te eren.

Steun van familie en vrienden

Allerzielen is wellicht een extra zware dag voor u. Door met elkaar te zijn voelt u zich minder alleen. Ga bijvoorbeeld samen met uw gezin of familie naar de begraafplaats van uw overleden dierbare. Het is een mooi moment om nog eens bloemen neer te leggen. Of steek samen een kaarsje aan. Het is goed om met elkaar te zijn, praten en herdenken.


Allerzielen op de begraafplaats of het verzorgingstehuis

Het herdenken van uw dierbare is heel persoonlijk. Het gaat erom wat voor u goed voelt. Op een dag als Allerzielen doen sommige begraafplaatsen wat bijzonders. Bijvoorbeeld een heilige mis of brandende fakkels om alle overledenen te herdenken. Misschien doet het verzorgingstehuis waar uw man zo lang heeft gewoond iets in het teken van Allerzielen. Op welke manier u herdenkt is aan u.


Altijd bereikbaar

Op 2 november ben ik in gedachte bij iedereen die iemand heeft verloren. Zowel voor de families die ik heb begeleid als de nabestaanden die het verdriet meemaken. Zoals altijd, maar met name op Allerzielen zijn we bereikbaar voor vragen. Maar ook als u gewoon uw verhaal kwijt wilt. Praten over verlies helpt.


Zoek extra steun bij familie, vrienden of mij op de gedenkdag Allerzielen.


Comments


bottom of page