top of page

Bijzondere uitvaartlocaties


Ik help u graag met het vinden van passende uitvaartlocaties.
De voetbalvereniging of een restaurant: op een persoonlijke locatie voelt u zich vertrouwd. Ontdek in dit blog verschillende bijzondere uitvaartlocaties.


Sommige families kiezen bewust voor een bijzondere uitvaartlocatie. Denk aan het restaurant waar zij vaak samen aten, het wijkgebouw waar hun moeder graag een potje bridge speelde of de voetbalvereniging van hun vader. In dit blog vertel ik u over verschillende bijzondere uitvaartlocaties.


Waarom een unieke locatie

De aula van het crematorium of de begraafplaats is een veelgebruikte locatie om afscheid te nemen. De zalen zijn meestal goed bereikbaar, vaak rolstoeltoegankelijk en beschikken over alle nodige apparatuur. Toch kiezen steeds meer mensen voor een persoonlijkere locatie. Ze willen in een vertrouwde omgeving zijn op deze dag waarop alles op zijn kop staat.

Ook het afscheid in een uitvaartcentrum kunt u persoonlijk inkleden. Zet iemands favoriete schilderij neer tijdens de condoleance. Neem een vaas mee met enkele bloemen uit de tuin. Of vraag iemands jarenlange koorvriendinnen een lied te zingen tijdens het afscheid.

Afscheid nemen in een restaurant

Een restaurant is een informele plaats waar u en bezoek zich minder gespannen voelt. In plaats van in een condoleancerij staat u tussen de genodigden. U haalt samen herinneringen op, omhelst elkaar en toast op de overledene. Heeft het restaurant een grote zaal, dan kan de gehele dienst hier plaatsvinden. Zo niet, houd de uitvaart dan in een uitvaartcentrum en praat daarna na in het restaurant.

Bij restaurants in de binnenstad is vaak weinig parkeergelegenheid. Maar vaak geldt: waar een wil is, is een weg. Laat mij een bus regelen om de genodigden naar het restaurant te brengen.

Andere unieke uitvaartlocaties

Het wijkgebouw, de voetbalvereniging of uw eigen achtertuin. Als de overledene een sterke band had met een bepaalde plaats, kan dit een heel geschikte locatie zijn voor het afscheid. In dit geval overleggen we altijd goed met de eigenaren van de desbetreffende locatie. Heeft u nog geen specifieke plaats in gedachten, dan leg ik u verschillende mogelijkheden voor. Vaak merkt u dan vanzelf waar u zich wel en niet prettig bij voelt.


Laat mij u helpen om een bijzondere locatie te vinden die past bij de overledene.


Maak een afspraak

bottom of page