top of page

Een persoonlijk bloemstuk biedt troost bij een uitvaart
Een persoonlijk bloemstuk biedt troost na een overlijden. Mijn samenwerkingspartner ‘t Kroontje schikt al jaren prachtige rouwboeketten voor mijn klanten met persoonlijke elementen. “Het heeft veel impact als nabestaanden het bloemstuk bij de uitvaart zien. Vaak brengt dat moment een lach door de tranen heen omdat zij hun dierbare erin herkennen,” vertelt Caroline Augustijn van ‘t Kroontje.


Hobby’s en herinneringen in een bloemwerk


Caroline verwerkt geregeld de hobby of een kledingstuk van overledenen in een bloemstuk. “Laatst maakten we een boeket ter nagedachtenis aan een meneer die veel van de natuur hield. Zijn dochter bracht het gleufhoedje mee dat hij altijd droeg als hij ging wandelen. We maakten een bloemwerk vol goud en groen, met in het middelpunt zijn hoed. Zijn dochter huilde toen ze het zag. Ze herkende haar vader in het stuk.”


Uitgebreid voorgesprek


De gedachten van nabestaanden razen vaak als een storm. Caroline ordent samen met haar klanten hun herinneringen om tot een passend rouwwerk te komen. Iedere bloem mag gevoeld en geroken worden. “We bespreken iemands leven, hobby’s en bijzondere momenten. Zo ontstaat een rouwwerk dat helemaal past. Na afloop van het gesprek geef ik de nabestaanden een bloem mee die terugkomt in het stuk. Dat biedt steun voor thuis.”


Een overlijden vraagt om maatwerk


Een rouwstuk is vaak snel nodig. “Al onze andere opdrachten wijken uit voor rouwboeketten, want we weten hoe belangrijk die zijn als steun en troost. Een dag na het overlijden van een jonge vrouw wilden haar vriendinnen een bloemstuk bij haar kist leggen. Om 5 uur lag het hart van witte en rode rozen voor ze klaar. Haar man belde later. Hij zei dat zijn vrouw dit prachtig zou hebben gevonden. Hij voelde zich enorm gesteund in zijn verdriet.”


Laat Caroline een persoonlijk bloemstuk voor uw dierbare schikken.תגובות


bottom of page