top of page

Het goede doel van dit jaar: de High Five Foundation“Doe iets terug voor de maatschappij en de medemens.” Vanuit deze gedachte sponsor ik met mijn onderneming Astrid Erkelens Uitvaartverzorging elk jaar een goed doel. Voor mijn donatie in 2019 zocht ik een organisatie die dicht bij de mensen in de omgeving Dordrecht staat. De High Five Foundation organiseert projecten in de regio Drechtsteden voor kinderen van wie de ouders afhankelijk zijn van de Voedselbank.


Juist voor kinderen zijn uitjes belangrijk


U beseft het misschien niet, maar veel gezinnen in de omgeving Dordrecht kunnen wel wat hulp gebruiken. Als al het geld op gaat aan eten, houden ze niks over voor leuke activiteiten met de hele familie. Terwijl opgroeiende kinderen in zo’n situatie een dagje uit juist heel hard nodig hebben.Een vertrouwd gezicht geeft steun


Wat bindt mij met de High Five Foundation? Dat zij net als ik betrokken zijn bij de samenleving. Veel vrijwilligers uit de regio helpen de stichting al jarenlang. Die vertrouwde gezichten zijn fijn voor de kinderen, die vaak meerdere jaren achter elkaar komen. Hun band met de vrijwilligers maakt zo’n dag echt geslaagd.


Kracht halen uit het samenzijn


Vijf keer per jaar gaat de groep van zo’n 300 kinderen een dagje eropuit. De ene keer bezoeken ze de dierentuin, een andere dag gaan ze lasergamen en karten. Dankzij de High Five Foundation hebben de kinderen onbekommerd pret. Het zorgt dat ze even geen zorgen voelen, ondanks de financiële situatie van hun gezin.


Dit goede doel past bij mij. De kinderen halen kracht uit zo’n uitje als ze het thuis niet makkelijk hebben. Gewoon samen kletsen en plezier maken is in moeilijke periodes een grote steun in de rug.

In het nieuw tijdens make-overdag


De make-overdag in september gaat mij het meest aan het hart. De kinderen zoeken dan een nieuwe outfit uit. Van schoenen tot jas worden ze in het nieuw gestoken. Ik was zelf een alleenstaande ouder en weet hoe het voelt als je jouw kind niet alles kunt geven. Als je als ouder moet kiezen tussen eten of kleding, kies je voor het eerste. Terwijl een nieuw kledingstuk heel veel voor een kind betekent.


Draag zelf ook een steentje bij


Steun zelf ook de High Five Foundation, geheel op uw eigen manier. Dat hoeft niet in de vorm van een donatie. Ook uw tijd en inzet is welkom. Samen kunnen we deze groep kinderen steunen. Ik zou het mooi vinden als mensen zich verdiepen in de waardevolle projecten die vaak gewoon om de hoek plaatsvinden. Van een kleine bijdrage tot een dag helpen: u kunt op veel manieren iets betekenen.


Steun samen met mij de High Five Foundation en geef kinderen in uw omgeving een steuntje in de rug.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page