top of page

Moederdag zonder moeder


Tips voor een moederdag zonder moeder.


Moederdag kan confronterend zijn. Een feest ter gelegenheid van uw moeder vieren is moeilijk wanneer zij er niet meer is. Winkelschappen prijzen bloemen, chocolade en parfum extra aan, maar u kan het haar niet meer geven. Extra aan haar denken is mooi, maar kan ook pijnlijk zijn. In dit blog geef ik u tips om met deze dag om te gaan.


Haal herinneringen op


Praat vandaag wat meer over haar. Haal herinneringen op met familie en vrienden of deel zaken die u nooit meer met haar hebt kunnen delen. Bespreek met uw kinderen wat ze zo fijn of leuk vonden om met haar te doen. Denk samen terug aan de dagjes weg en het taarten bakken in de keuken. Uw naasten begrijpen goed dat u het op dit soort dagen graag over haar hebt.


Maak er een mooie dag van


Moederdag is het aangewezen moment voor een eerbetoon aan uw moeder. Dat kan ook als zij er niet meer is. Bak met het gezin de taart die zij zo graag maakte. Bewandel haar favoriete wandelroute. Drink een biertje in de zonovergoten achtertuin, zoals zij zo graag deed. Zo herinnert u zich haar zoals zij was.


Was er bij de uitvaart van uw moeder of vrouw een afscheidsfotograaf aanwezig dan is moederdag een mooi moment om met dierbaren weer eens door de foto’s te bladeren.


Houd rekening met de kinderen


Voor jonge kinderen is moederdag vaak extra moeilijk. Zij missen niet alleen hun moeder, maar zien ook dat andere kinderen cadeautjes knutselen of kopen voor hun moeder. Biedt hen daarom de mogelijkheid om een cadeau voor hun tante of oma te maken. Zo voelen zij zich niet buitengesloten. Het is voor kinderen van alle leeftijden een goede gelegenheid om samen met u door een fotoboek te bladeren.Comments


bottom of page