top of page

Wensen voor uw uitvaart vastleggen


Uw uitvaart vastleggen voorkomt onnodige stress bij uw nabestaanden in een moeilijke periode.
Uw wensen voor de uitvaart vastleggen geeft u en uw familie rust. Lees in dit blog hoe u dat laagdrempelig doet en waarom het belangrijk is.

Uw uitvaartwensen vastleggen kan confronterend zijn. Toch is het een waardevol geschenk aan uw nabestaanden. Zij hoeven niet te twijfelen of zij het wel goed doen. Zo voorkomt u stress en zorgt u dat uw geliefden meer rust hebben in een moeilijke periode. In dit blog vertel ik u over de mogelijkheden.


Wensen vastleggen als uw einde nadert


Als u weet dat uw leven ophoudt, kan het vastleggen van uw wensen confronterend zijn. Het voelt misschien alsof u zich erbij neerlegt. Maar dit is juist niet zo. U kunt nog maanden of jaren leven in de wetenschap dat u uw familie met minder zorgen achterlaat. In een gesprek bereiden we elementen van het afscheid voor. U hoeft er daarna niet meer over na te denken.


Zo gaat zo’n gesprek in zijn werk


We bespreken uw wensen zo gedetailleerd als u wil. Zo kunt u grove lijnen uitzetten of we bereiden alles voor: van adressenlijst tot de tekst op de rouwbrief. Ik zoek voor u uit hoeveel uw polis uitkeert en wat met dat vrijgekomen geld tot de mogelijkheden behoort. En na afloop van het gesprek ontvangt u een begroting, zodat u en uw familie weten welke kosten u kunt verwachten. Als u op een later moment vragen heeft of een aanpassing wil doen neemt u gewoon contact met mij op.


Beschrijf zo uitgebreid als u wil


Uw wensen vastleggen is confronterend. Toch steunt u uw nabestaanden hiermee enorm. Al legt u alleen vast of u begraven of gecremeerd wil worden: die beslissing hoeven uw geliefden dan in elk geval niet meer te maken.


Wensen vastleggen als u gezond bent


Ook als u in goede gezondheid verkeert, kunt u al wensen op papier zetten. Een wensenformulier is dan een goede optie. Deze gidst u door de belangrijkste vragen. Print het formulier uit en leg het bij uw verzekeringspapieren, zodat u het makkelijk terugvindt. U download het document geheel vrijblijvend. U hoeft de uitvaart dus niet door mij te laten uitvoeren. Waar het om gaat, is dat uw wensen vastliggen.


Waarom opschrijven


Papier geeft meer zekerheid dan een mondelinge afspraak. Uw familie hoeft niet te twijfelen of ze u destijds goed verstaan of begrepen hebben. Zo voorkomt u onenigheid en extra verdriet.


Vul het wensenformulier in of maak een afspraak om uw wensen vast te leggen.Comentarios


bottom of page