top of page

Astrid Erkelens Uitvaartverzorging steunt Plan InternationalElk jaar kies ik een goed doel uit om te steunen. Het afgelopen jaar was dit het Diabetes Fonds, een organisatie die werkt aan genezing van diabetes. Voor 2021 heb ik ervoor gekozen om te doneren aan Plan International Nederland. Ik ondersteun de meisjesprojecten, waarmee Plan opkomt voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Als vrouwelijke ondernemer wil ik graag iets terugdoen voor meisjes in landen waar zij geen gelijke kansen krijgen.


Plan International: Girls first

Plan International zet zich in meer dan 50 landen in Afrika, Midden-Oosten, Azië en Latijns-Amerika in voor gelijke kansen voor meisjes en jongens. De organisatie komt op voor de rechten van kinderen en een betere naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind.


In de landen waar Plan International actief is, beschermen zij meisjes tegen besnijdenis, kindhuwelijken, seksuele uitbuiting en tienerzwangerschappen. Ook in projecten op het gebied van bijvoorbeeld noodhulp en onderwijs en werk krijgen meisjes extra aandacht. Dat is helaas hard nodig, omdat zij stelselmatig worden achtergesteld en gediscrimineerd. Plan spant zich hard in om hun positie, maar ook die van hun families en community’s, blijvend te verbeteren.


Wilt u zelf in actie komen? Via deze link wordt u donateur. Zolang discriminatie, geweld, misbruik en uitbuiting nog normaal is voor miljoenen meisjes wereldwijd, is elke euro welkom. Neem ook eens een kijkje in de webshop van Plan International. Hier vindt u bijzondere symbolische cadeaus. Geef bijvoorbeeld een geboortebewijs, waterfilter, tablet of studiejaar.

Commentaires


bottom of page