top of page

Uitvaartreportage helpt herinneren


Een uitvaartreportage is waardevol voor familieleden, jonge kinderen en geliefden die niet bij de uitvaart aanwezig konden zijn.
Met een uitvaartreportage legt u de dag vast waarop u overmand bent door emoties. Luister of kijk de uitvaart terug wanneer uw gedachten helderder zijn.


Bij een uitvaartreportage legt u de uitvaart vast op foto’s, film of met een audio-opname. U bent vaak zo geëmotioneerd op de dag van het afscheid, dat u niet alles meekrijgt. Bij het terugkijken of -luisteren lukt dit wel. In dit blog ontdekt u meer over de verschillende soorten reportages.


Audio-opname

In veel uitvaartcentra is de apparatuur voor een audio-opname aanwezig. De kosten van zo’n opname zijn laag en het resultaat is waardevol. U kunt de dienst terugluisteren wanneer u wil, of dat nu de volgende dag is of over twee jaar. Beschikt de uitvaartlocatie niet over de juiste apparatuur, dan regel ik dit voor u.


Opname of niet? Bij twijfel raad ik aan om in elk geval een audio-opname te maken. U kunt altijd nog besluiten het niet terug te luisteren. Maar dan heeft u in elk geval de keuze.


Een uitvaartreportage is waardevol voor familieleden, jonge kinderen en geliefden die niet bij de uitvaart aanwezig konden zijn.
Met een uitvaartreportage legt u de dag vast waarop u overmand bent door emoties. Luister of kijk de uitvaart terug wanneer uw gedachten helderder zijn.


Foto’s of video

Een afscheidsfotograaf of -filmmaker is gespecialiseerd in uitvaarten vastleggen. Hij of zij stelt zich voorzichtig op zodat de uitvaart ongestoord verloopt. Zo kunt u terugzien wat u, overmand door emoties, op de dag zelf niet meekreeg. Zeker voor jonge kinderen is dit een toevoeging waar zij later veel aan hebben.


Livestream Via een livestream kunnen familie en vrienden de uitvaart live meemaken. Dit biedt uitkomst voor familieleden die in het buitenland wonen. Of als iemand in het ziekenhuis ligt.

Vastleggen is altijd mogelijk

Van tevoren bespreken we altijd wat het vastleggen van de uitvaart kost. Daar is verder geen verplichting aan verbonden. Als een professional niet binnen uw budget ligt, is het altijd mogelijk om een vriend of familielid foto’s of video’s te laten maken. Zo weet u zeker dat u nog eens kunt terugkijken als u ooit de behoefte voelt.


Wensen vastleggen als u gezond bent

Ook als u in goede gezondheid verkeert, kunt u al wensen op papier zetten. Een wensenformulier is dan een goede optie. Deze gidst u door de belangrijkste vragen. Print het formulier uit en leg het bij uw verzekeringspapieren, zodat u het makkelijk terugvindt. U download het document geheel vrijblijvend. U hoeft de uitvaart dus niet door mij te laten uitvoeren. Waar het om gaat, is dat uw wensen vastliggen.


Waarom opschrijven

Papier geeft meer zekerheid dan een mondelinge afspraak. Uw familie hoeft niet te twijfelen of ze u destijds goed verstaan of begrepen hebben. Zo voorkomt u onenigheid en extra verdriet.


Bespreek de mogelijkheden van een afscheidsreportage of leg dit vast in een wensenformulier.


Comments


bottom of page